Sfaturi pentru a alege o firma de relocari pentru o mutare internationala

Atunci cand te muti international sunt trei cai pentru a face acest lucru: apa, aer sau pamant.

Ultimul poate fi folosit atunci cand relocarea se face in interiorul Uniuni Europene unde din punct de vedere al documentelor lucrurile sunt mai simple, granita se poate trece mai usor si timpul poate fi mult mai scurt. Firma noastra alege de cele mai multe ori transportul “dedicat”’ ceea ce inseamna ca personalul si camionul folosit la incarcare va fi acelasi care va ajunge la descarcare, ceea ce ofera o anumita incredere pentru clienti nostri.

Transportul maritim este atunci cand se foloseste un container, marfa fiind asigurata si asezata corespunzator, in cazul de fata este nevoie de un delegat vamal pentru a se poate realiza documentele necesare atat la vama din tara de plecare cat si la ceea de sosire. Firma de relocari trebuie sa se ocupe si de descarcare la noua locatie cu echipele colaboratorilor din tara respectiva.

Transportul aerian, cel mai scump ,dar si cel mai rapid se face pe baza de marfa ce va fi paletizata, vama realizata deasemenea de un delegat vamal.

Alegerea firmei de mutari tine de cateva mici trucuri pentru a reduce din cheltuieli:

1.Redu volumul de bunuri

Scapa de lucrurile ce nu ai nevoie, lasa cartile prietenilor, vinde din obiectele ce numai iti sunt necesare, ceea ce nu poti vinde poti dona, cu cat volumul si greutatea este mai mica cu atat costurile sunt mai mici.

2.Mutarea in off-season

Alegerea celui mai bun moment sa te muti va salva bani. Sezonul cel mai plin la o firma de mutari internationale este iunie, iuliei, august, septembrie si sfarsitul anului, decembrie, iar cel mai liber este inceputul anului, ianuarie, si bineinteles alegeti mijlocul lunii, nu sfarsitul sau inceputul atunci cand toti se muta datorita incheieri chiriilor. Daca timpul nu este o problema discuta cu firma de mutari si poti obtine reduceri.

3.Angajeaza o firma de mSfaturi pentru a alege o firma de relocari pentru o mutare internationalautari cu foarte mult timp inainte de momentul relocari

Cu cat angajezi o firma de mutari mai devreme cu atat ai sanse sa negociezi un pret bun. Daca este o decizie de ultim moment atunci fii sigur ca si pretul va fi pe masura.

4.Intrebati de relocarea obiectelor mari sau speciale

Snowmobiluri, atv-uri, motociclete, piane, pianine, seifuri vor costa extra pentru a fi relocate datorita greutati lor, a volumului si in cazul unora a documentelor necesare.

5.Asigurate ca este totul impachetat

Inainte de a sosi echipa de mutari la locatie, asigura-te ca totul este impachetat, de obicei firmele de mutari taxeaza daca nu este totul impachetat. Daca anumite piese de mobilier necesita demontare pentru a reduce din costuri le puteti demonta dumneavoastra si impacheta.

 

Sfaturi pentru a alege o firma de relocari pentru o mutare internationala

Share This: