Cum pot depozita anvelopele?

Dacă nu ești sigur de unde să începi, nu ești singur. Mulți dintre clienții noștri pentru partea de depozitare au o mulțime de întrebări despre depozitarea anvelopelor, variind de la modul de depozitare a anvelopelor cu jante până la ce termen de valabilitate au  anvelopele dacă nu sunt folosite. Nu este neobișnuit să vezi anvelope depozitate afară fără nici măcar o folie să le acopere, dar este posibil ca aceste anvelopă să nu fie folosite pe un vehicul rutier. Dacă sunt, siguranța lor a fost compromisă într-un mod major. De asemenea, oamenii păstrează în mod natural anvelopele în garaje fără închidere, unde sunt expuși la schimbări mari de temperatură. Nici această soluție nu este ideală.

Anvelopele se vor degrada în cele din urmă, dar există lucruri pe care le putem face pentru a întârzia procesul. Anvelopele sunt sensibile la vreme, soare, temperatură și timp. Cel mai bun mod de a depozita anvelopele este într-un mediu uscat și răcoros, care va încetini procesul de învechire. Păstrarea unui set de anvelope în condițiile potrivite le-ar putea adăuga ani de viață. Depozitarea adecvată a anvelopelor poate ajuta la prevenirea putregaiului uscat, prelungind durata de viață a anvelopelor și menținând performanța acestora.

Anvelopele pot fi depozitate orizontal sau vertical ?

Când vine vorba de depozitarea anvelopelor, indiferent dacă le depozitați vertical sau orizontal, totul depinde dacă sunt montate sau nemontate pe jantă. Iată cum să stivuiți anvelopele:

Cum pot depozita anvelopele?

Cum se depozitează anvelopele montate într-un spațiu de depozitare:

  • Anvelopele de pe jante pot fi agățate de cârlige sau stivuite vertical.

Cum să depozitați anvelopele nemontate:

  • Anvelopele nemontate trebuie depozitate în poziție verticală, aplecate una lângă alta pe orizontală. Nu agățați niciodată anvelopele nemontate de cârligele pentru anvelope, deoarece acest lucru va duce la afundarea anvelopelor și distrugerea cauciucului în timp

Cum pot fi stivuite anvelopele ?

Stivuirea anvelopelor sau agățarea lor poate provoca deformări dacă nu sunt mutate din când în când. Cu toate acestea, uneori ați putea fi forțat să stivuiți anvelope din cauza constrângerilor de spațiu. Dacă se întâmplă acest lucru, este important să faceți acest lucru corect pentru a evita deteriorarea acestora. Stivuiți-le nu mai mult de patru anvelope pe înălțime și țineți anvelopele de sol pe palete sau rafturi. De asemenea, puteți plasa o bucată de lemn între fiecare anvelopă pentru a preveni ca anvelopa de jos să dezvolte puncte plate și să rotiți poziția anvelopei în fiecare lună pentru a preveni deformările.

Cât timp rezistă anvelopele in spațiul de depozitare ?

Producătorii de automobile recomandă în general schimbarea anvelopelor la fiecare șase ani, în timp ce producătorii de anvelope spun să le retragă la 10 ani de la data fabricației. Țineți cont de acest lucru înainte de a utiliza anvelope care au fost depozitate de ceva timp in spațiu de depozitare.

Fie că le folosiți la dube de transport marfă fie la mașini personale (turisme), țineți cont de sfaturile oferite mai sus.

Cum pot depozita anvelopele?

Share This: