Costul transportului de mobilă în țară. Explicarea prețului pe kilometru

Poate vă doriți să vă mutați dintr-un oraș în altul. După pandemie tot mai mulți români doresc să se mute din oraș la țară sau mici orașe de provincie. Întrebarea este cât costă un  transport de mobilă în țară? Care e prețul per km?

Răspunsul e: depinde, și detaliem în continuare.

Costul pe kilometru variază în funcție de dimensiunea și greutatea mobilei, de metoda de transport și de distanța parcursă, dar și de localitatea de destinație. În acest articol, explicăm ce influențează costul transportului de mobilier în țară, astfel încât să puteți lua o decizie informată cu privire la modul în care transportați mobila în cel mai eficient raport cost-siguranță.

Le luăm pe rând.

Factori care influențează costul la transport de mobilă în țară

Înțelegerea factorilor care influențează costul transportului de mobilă în țară este primul pas în calcularea costului. Printre cei mai importanți factori se numără dimensiunea mobilei  (volum și greutate), tipul de dubă de transport mobilă și distanța parcursă.

Dimensiunea mobilierului, tipul de mașină de transport versus volumul de mobilă

 Dimensiunea mobilierului afectează costul transportului, deoarece obiectele mai mari necesită mai mult spațiu, un alt tip de autoutilitară și, implicit,  mai mult combustibil pentru a fi transportate.

Volumul și Greutatea transportului

Prețul este influențat atât de volumul de mobilă, cât și greutate, fiind vorba de o altă clasă de autoutilitare. În timp ce volumul influențează cât și ce mobilier intră în transport, greutatea este cea care determină tipul de autoutilitară și consumul.  Este important de reținut că același volum de mobilă poate avea greutăți diferite.

Noi, la mutări-sigure.ro, transportăm bunurile în siguranță cu autoutilitare Iveco de 3.5 tone și 7.5 t, 20 respectiv 24 metri cubi de mobilă. Consumul între cele două tipuri de mașini de transport marfă este diferit, așadar prețul poate fi diferit pe aceeași distanță.

Prețul per km la transport de mobilă în țară

Prețul pe kilometru la transportarea de mobilă în țară este dependent, în primul rând, de tipul de mașină de transport și volumul de marfă încărcat.  La aceasta se adaugă ceilalți factori.

Distanța – factor de cost în transportul de mobilă în țară

În cele din urmă, distanța parcursă va afecta, de asemenea, costul transportului. Distanțele mai lungi necesită mai mult combustibil, perioade de staționare mai mari (cele obligatorii legal, de repaus pentru șofer) și timp și, prin urmare, costă mai mult.

Potențiale extra-costuri. Cine se ocupă de montare / demontare și încărcare

Poate luați în calcul doar prețul per kilometru în transportul vostru de mobilă în țară. Un aspect important este dacă firma de mutări se ocupă de montare / demontare și încărcarea mobilierului. Aceasta poate să se adauge la preț în funcție de complexitate.

Transport mobilă București-provincie

O parte dintre voi ne întrebați cât costă transportul de mobilă din București în provincie. Răspunsul este: depinde. Înainte de a vă da o cotație de preț este important să știm volumul de bunuri, distanța și, foarte important, accesibilitatea localității unde vă mutați.

Calcul pentru prețul de transport de mobilă în România – exemplificare ipotetică

În tot acest calcul, parametrii sunt spre exemplificare, nu sunt reali. Doriți să mutați mobila de la București la 100 km, în provincie.

Să spunem că aveți de transportat o canapea de 2m lungime * 1 m lățime *1 m înălțime, volum total 2 mc. Mai aveți o bibliotecă 2m înălțime*2 lungime * 1 m adâncime = 4 mc, la care se mai adaugă 1 mc de cărți. Așadar aveți 7 mc de marfă și, spre exemplificare, greutatea întregului transport de  900 kg.  Transportul va fi efectuat cu autoutilitara de 3.5 tone, cu un preț de Y lei/ km, iar prețul va fi 100km * Y lei/ km.

Dacă mobilierul ar fi fost mai voluminos sau mai greu, se va alege autoutilitara de 7.5 tone, cu un preț mai mare per km, exemplu B*100 lei.

Cum să alegeți un transportator de mobilă de încredere

Găsirea unui transportator de mobilă de încredere este esențială pentru o mutare de succes. Cel mai bun mod de a găsi un transportator de mobilă de încredere este să verificați website-ul și să vedeți că lucrați cu o firmă legal înregistrată. Cereți informații și interacționați cu echipa.

Echipa noastră reprezintă o firmă românească legal înregistrată și  cu experiență în domeniul mutărilor în țară și internaționale. Pentru voi aceasta înseamnă economie de timp și bani.

Convingeți-vă!

De văzut: Mutari mobila – Mutari si relocari marfuri, bunuri si mobilier »

 

Costul transportului de mobilă în țară. Explicarea prețului pe kilometru
U.S. Army IMCOM – A typical division chief office has windows and an extra desk, https://flic.kr/p/9F8Szi

Share This: