Sfaturi pentru relocarea în timpul iernii

Ținând cont de perioada iernii, mutarea este ultimul lucru pentru care vrei să-ți faci griji. Consultați aceste sfaturi pentru a vă ușura viața si timpul dumneavoastră.

Sfârșitul anului este adesea un moment interesant, plin de bucurie de sărbători, multă mâncare și promisiunea unui an nou-nouț la orizont. Dar pentru mulți, lunile de iarnă includ și stresul suplimentar al întâlnirilor de familie, cumpărăturilor de sărbători și, în funcție de locul în care locuiți, poate chiar și câteva furtuni de zăpadă și viscol incomode.

Cu atâtea lucruri care se întâmplă în ultimele luni ale anului, ultimul lucru de care probabil vrei să-ți faci griji este să te muți într-o casă nouă. Dar dacă trebuie să vă mutați iarna din orice motiv, nu vă panicați. Planificarea și executarea unei mișcări oricând din noiembrie până în februarie poate să nu fie ideală, dar este fezabilă.

Este bine sau rău să faci o relocare iarna?

Dacă aveți de ales între a vă muta în lunile calde de primăvară sau de vară sau în plin sezonul de iarnă cu zăpadă, bineînțeles că este mai bine să alegeți primul. Motivul principal pentru aceasta este că există mai puține șanse pentru vreme rea, cum ar fi ploaie, grindină, lapoviță și zăpadă în timpul lunilor de primăvară și de vară.

Sfaturi pentru relocarea în timpul iernii

Sfaturi utile

  1. Verificați cât mai des prognoza vremii

Partea nefericită despre mutarea în timpul iernii este că, chiar dacă ai planificat tot ceea ce poți controla, vremea poate avea alte planuri pentru tine. Pentru a fi proactiv în fața zăpezii imprevizibile, a ploii, a lapoviței sau a altor condiții meteorologice, începeți să verificați prognoza la aproximativ o săptămână de ziua aleasa pentru  mutare  pentru a vă da o idee despre cum va decurge ziua si de ce nu pentru a stabili detalii cu firma de mutări mobilă.

După aceea, puteți verifica vremea zilnic pentru a fi la curent cu orice modificări ale prognozei în tendințe. Este posibil să aveți noroc și să vă mutați într-o zi de iarnă neobișnuit de caldă, dar dacă apar furtuni de zăpadă, veți dori să aflați despre ele cât mai curând posibil.

  1. Asigurați-vă că aveți tot ce este necesar în caz că rămâneți blocat

Dacă locuiți în nordul României, care vede multă zăpadă în timpul lunilor de iarnă, știți deja că este o idee bună să aveți la îndemână elementele esențiale de iarnă. Dar să împachetați haine groase suplimentare, mănuși, lopeți pentru zăpadă și raclete de gheață pentru mașini este, de asemenea, utilă dacă vă mutați în lunile de iarnă, mai ales dacă vă mutați în afara țării.

Sfaturi pentru relocarea în timpul iernii

Câteva elemente esențiale utile pentru iarnă de care să vă aprovizionați înainte de mutare pot include:

  • Haine de iarnă, mănuși, eșarfe
  • Lopeți de zăpadă
  • Raclete de gheață pentru mașini sau perii de zăpadă
  • Pături suplimentare sau jachete de iarnă
  • Cabluri jumper – esențiale pentru bateria mașinii
  • Trusa de prim ajutor pentru situații de urgență
  1. Plănuiți cu firma de relocări mobilă

Dacă nu ați angajat  încă o firmă de transport marfă din București sau o firmă de transport internațional (în caz că vă relocați internațional), este de înțeles să vă simțiți îngrijorat de riscul suplimentar și complicațiile potențiale pe care le poate provoca. Dar pentru mulți oameni, angajarea unei companii de mutări de renume este decizia corectă pentru a face ziua de mutare mai puțin stresantă și copleșitoare. Acest lucru este valabil mai ales dacă este o relocare de mobilier îndepărtată, dacă vă mutați singur sau dacă sunt implicați copii.

Mulți factori vă pot influența alegerea de a angaja o companie de mutări pentru mutarea dumneavoastră în lunile de iarnă. Poate că aveți nevoie de ajutor pentru mutarea seifurilor (în cazul în care dețineți) sau nu vă puteți lua o mulțime de timp liber de la serviciu pentru mutarea dvs.

Sfaturi pentru relocarea în timpul iernii

Share This: