Cum sa te acomodezi cu schimbarea culturi la mutarea intr-o noua tara sau oras

Atunci cand te muti intr-un oras nou sau o tara noua vei simti efectele relocari, numita de americani “culture shock”, chiar daca este un sentiment ciudat nu trebuie sa va inspaimante astfel incat sa va intoarceti acasa. Este usor sa traiesti intr-un loc sigur, linistit si confortabil, dar sa uiti ca este o intreaga lume acolo pe care o poti explora.

Cum sa te acomodezi cu schimbarea culturi la mutarea intr-o noua tara sau orasCasa departe de casa

Primul lucru care trebuie facut dupa ce ai despachetat ultima cutie este sa aranjezi (decorezi) casa astfel incat sa aminteasca de locul de unde ai plecat, poze cu familie,c anapea sa fie langa tv, findca asa a fost si la veche locuinta, lucruri care sa aduca aminte de casa.

Petrece timp cu vecini

Incearca sa cunosti noi tai vecini, sa petreci ceva timp cu ei, sa afli de unde poti sa iti faci cumparaturile, de obicei oameni sunt foarte interesati a impartasi cateva secrete locale, de exemplu unde sa gasesti ceea mai buna cafea, sau unde sa comanzi mancare gatita. Daca vrei sa faci o mutare internationala poti lua un dictionar cu tine, incearca sa vezi cat de usor te poti descurca doar cu cateva cuvinte.

Fii turist

Chiar daca nu esti un rezident este o ocazie foarte buna sa vezi noua ta “casa’” sa explorezi ceea ce este frumos, afla ce este interesant la noul tau oras, ce il face pe el special. Nu este nimic mai frumos atunci cand ajungi intr-o noua tara si ai sansa sa le cunosti obiceiurile, traditiile, sa stii cum se desfasoara la ei sarbatori ca Pastele sau Craciunul.

 

Share This: