5 trucuri pentru mutarea mobilei in casa

  1. Trebuie sa alunece nu trebuie ridicata

5 trucuri pentru mutarea mobilei in casaDaca nu este vorba de o piesa mica de mobilier este indicat sa se impinga la locul dorit decat sa fie ridicata. Multi dintre noi nu stim si nu avem experienta pentru a ridica obiectele grele, si astfel la sfarsit putem castiga o camera frumoasa, dar si o durere de spate persistenta. Daca este neaparat necesar a se ridica ceva folositi picioarele si a se evita ridicari mari cu ajutorul bratelor sau a umerilor si intotdeuna pastrati spatele drept.

 

  1. Folositi cartoane si prosoape

Incercati pe cat posibil sa strecurati ceva pe sub picioarele pieselor de mobilier, faceti o miscare de ,,dute-vino’’ pentru ca un prosop sau un carton sa alunece sub mobilier astfel aceasta se va muta mai  usor in casa. Pe covor incercati cartonul, pe parchet lucios prosoape.

 

  1. Roti

In multe magazine de bricolaj exista roti de mici dimenisuni cu platforme, utilizate fie de profesionisti in domeniul relocarilor fie de persoane care vor o schimbare in camera lor ,acestea se aseaza pe ambele parti a piesei de mobilier astfel mutarea mobilei lor va fi mult mai usoara, recomandata la aceasta modalitate este ajutorul unui prieten.

 

  1. Impinge sau trage

Desi natural tendinta omului este sa impinga lucrurile grele s-a descoperit ca trasul este o modalitate mai usoara si cu un efect mai mare pentru piesele mai grele de mobilier mai ales daca se aplica si principiile de la subpunctul 2. Asezati mainile pe ambele parti ale mobilierului , cu picioarele la cativa centimetri departare coborati corpul ca si cand va asezati pe un scaun apoi trageti piesa usor .

 

  1. Eliberati totul inainte la orice mutare mobila

Majoritatea dintre noi trec peste acest pas si incearca sa mute piesele de mobilier inainte de golirea lor. Lasati timp pentru scoaterea tuturor obiectelor, automat aceasta va fi mai usoara , dar veti avea si garantia ca nimic nu va cadea din sertare.

 

Share This: